نمای سرامیک خشک
نمای سرامیک خشک یکی از انواع مدرن نمای ساختمان است که با استفاده از سرامیکهای پرسلان (Porcelain Ceramic) اجرا میشود. این سرامیکها که تحت شرایط خاص و در دمای بسیار بالا (بین ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ درجه سانتیگراد) تولید میشوند، به دلیل دوام و کیفیت بالا در پروژههای ساختمانی مختلف به عنوان انتخابی ایدهآل شناخته میشوند. از ویژگیهای برجسته این نوع نما میتوان به مقاومت در برابر حرارت و خراشیدگی، استحکام بالا، عدم جذب آب و تطبیقپذیری با محیط زیست اشاره کرد. به همین دلیل، نمای سرامیک خشک در طراحیهای مدرن و پایدار بهعنوان یک گزینه برتر مورد توجه قرار گرفته است.
محاسن نمای خشک سرامیکی
در اینجا مزیت های اجرای نمای سرامیک خشک را مشاهده می کنید:
- ایمنی بالا به دلیل رفتار مناسب در هنگام زلزله
- امکان در نظر گرفتن لایه عایق در پشت پوسته نما
- سرعت و سهولت در اجرا
- مقاومت بالا در برابر عوامل جوی
- لکه پذیری پایین به دلیل نفوذ پذیری بسیار کم سرامیک
- مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی و اشعه UV
- ثبات رنگ
- ماندگاری و دوام بالا در متراژ زیاد در مقایسه با سنگ
روش های اجرای نمای سرامیک خشک
روش های اجرای نمای سرامیک خشک به دو صورت نمایان و غیر نمایان می باشد.
1- روش نصب نمایان (Visible Installation)
در این روش ابتدا پروفیل های آلومینیومی به صورت عمودی و با فواصل خاص بر روی زیرسازی آهنی اجرا می شود. سپس سرامیک ها به وسیله ی استینلس استیل بر روی پروفیل های آلومینیومی متصل خواهند شد. جهت جلوگیری از لغزش و لرزش سرامیک ها، بین سرامیک و پروفیل های آلومینیومی از لاستیک های EPDM استفاده می گردد.
این سیستم با مهار کردن لبه های سرامیک به وسیله کلیپس های اتصال، نسبت به سایر روش های نصب سرامیک از ایمنی بالاتری برخوردار باست. به همین دلیل جهت اجرای نمای سرامیکی در ساختمان های بلند مرتبه، استفاده از این روش توصیه می شود. لازم به ذکر است در پشت سرامیک ها توری های پلی استر چسبانده می شوند تا در صورت شکست احتمالی، از ریزش آن ها جلوگیری گردد
2- روش نصب غیر نمایان (invisible installation)
در این روش به 3 شکل می توان کار کرد. در زیر انواع سیستم ها برای روش نصب غیرنمایان آمده است.
الف- سیستم کاستی
در این سیستم ابتدا پروفیل های آلومینیومی با مقاطع خاص به صورت عمودی بر روی زیر سازی آهنی اجرا می شوند. پس از آن کلمپ ها به وسیله پیچ به پروفیل های عمودی آلومینیومی متصل میگردند.
سپس ریل های آلومینیومی با استفاده از چسب مخصوص به لبه بالا و پایین سرامیک چسبانده شده و سرامیک ها به واسطه ریل های آلومینیومی بر روی کلمپ ها نصب می گردند.
از این روش جهت نصب سرامیک با ضخامت ۳ الی ۶ میلیمتر استفاده خواهد شد. این سرامیک ها معمولا با ابعاد بزرگ ۱/۳ متر تولید می شوند و قابلیت برش به ابعاد کوچک تر را نیز دارند.
ب- سیستم شیاری
در این روش در پشت سرامیک ها به وسیله دستگاه شیار زن، شیار هایی تعبیه می شود. شاخک کلمپ ها در داخل شیارها قرار گرفته و با استفاده از چسب مخصوص محکم می شوند. سپس سرامیک ها به واسطه کلمپ های متصل شده، بر روی ریل های آلومینیومی مخصوص که به صورت افقی روی زیر سازی آهنی اجرا شده اند متصل می شوند. در ادامه با استفاده از پیچ تنظیمی که بر روی کلمپ ها تعبیه شده است رگلاژ می گردند. جهت جلوگیری از لرزش و لغزش سرامیک ها، در بین سرامیک و پروفیل آلومینیومی از لاستیک های EPDM استفاده می شود.
ج- سیستم کیل
در این روش نصب کلمپ ها به پشت سرامیک از طریق اتصالات مکانیکی مخفی و بدون نیاز به چسب انجام می شود. بدین منظور به وسیکه دستگاه آندر کات ( Under Cut ) در پشت سرامیک سوراخ های پافیلی ایجاد می گردد. سپس کلمپ ها به وسیله انکربولت به سرامیک متصل می شوند. این اتصال به نحوی انجام می شود که انکر وارد سوراخ سرامیک شده و پس از بسته شدن بولت، پره های انکر در خزینه ی ایجاد شده باز می گردد. این کار برای استحکام کافی جهت نگهداری سرامیک انجام شود.
سپس سرامیک ها به واسطه کلمپ های متصل شده، بر روی ریل های آلومینیومی مخصوص که به صورت افقی روی زیر سازی آهنی اجرا شده اند متصل می شوند. سرامیک ها با استفاده از پیچ تنظیمی که بر روی کلمپ ها تعبیه شده است رگلاژ می گردند.