نمای کامپوزیت
در نمای کامپوزیت از ورق آلومینیوم کامپوزیت که یکی از مصالح متداول و پر طرفدار جهت اجرای نما می باشد استفاده می شود که متشکل از دو لایه پوشش آلومینیوم به ضخامت ۰/۱ تا ۰/۵ میلیمتر با یک هسته پلی اتیلن به ضخامت ۲ الی ۵ میلیمتر می باشد و معمولا برای استفاده در نما از ورق های آلومینیوم کامپوزیت با لایه آلومینیوم ۰/۵ میلیمتر و هسته ۴ میلیمتر استفاده می شود. وزن ورق های کامپوزیت حدود ۵ الی ۸ کیلوگرم در هر متر مربع بوده که حدود ۹۰٪ سبک تر از سنگ گرانیت، ۸۰٪ سبک تر از سیمان و ۷۵٪ سبک تر از شیشه می باشد.
محاسن نمای کامپوزیت
- شکل پذیر بودن و قابلیت هرگونه خم و برش در حالات زاویه دار
- برخورداری از تنوع رنگ بسیار بالا
- مقاومت در مقابل خوردگی ناشی از آب و هوا و باران های اسیدی
- عدم تاثیر عوامل جوی بر زیبایی، رنگ و کیفیت نما
- پاکیزگی طولانی مدت و دفع گرد و غبار با استفاده از کامپوزیت های نانو
- مقاومت بالا در برابر آتش سوزی با استفاده از کامپوزیت های ضد حریق
روش های اجرای نمای کامپوزیت
1- سیستم ثابت:
در این روش پس از برش و شیار ورق های آلومینیوم کامپوزیت، قطعات L شکل آلومینیومی به لبه برگشت ورق ها پرچ شده و پنل های کامپوزیت به صورت ثابت و با استفاده از پیچ یا پرچ بر روی زیرسازی آهنی نصب می شود. پس از آن در بین فواصل ورق های نصب شده، جهت ایجاد نمایی زیباتر و آب بند شدن نما، از چسب های پلی اورتان یا لاستیک EPDM استفاده خواهد شد.
سهولت نصب، سرعت اجرا و قیمت تمام شده کم تر، از مزایای این سیستم می باشد.
2- سیستم ریلی:
در این روش پروفیل های مخصوص آلومینیوم به صورت عمودی بر روی زیرسازی آهنی نصب می شوند و قطعات آلومینیومی ناودانی شکل، به همراه پینی که داخل آن تعبیه شده است به پروفیل های عمودی متصل میگردند. سپس بر روی لبه های برگشت پانل آلومینیوم کامپوزیت به وسیله دستگاه پانچ شیار های چکمه ای شکلی تعبیه می شود و از محل شیار ها به صورت ریلی بر روی پین ها قرار گرفته و لبه بالای پانل به وسیله پیچ به پروفیل های عمودی محکم می گردد.
در این روش به جای پانچ کردن لبه برگشت پانل های آلومینیوم کامپوزیت می توان قطعات پانچ شده آلومینیومی را به لبه برگشت پانل ها به وسیله پیچ یا پرچ متصل کرد که در صورت وجود خطا در نصب قطعات پانچی نیز می توان آن را به راحتی اصلاح نمود.
مزایای سیستم ریلی
- آب بندی به صورت مکانیکی و بدون نیاز به لاستیک و چسب
- امکان تعویض پانل های نما به صورت مجزا
- استفاده از زیرسازی آلومینیومی در اجرای نما و در نتیجه یکسان بودن رفتار سازه ای زیرسازی و پانل در مقابل تنش ها
- سهولت انبساط و انقباض ورق ها بر روی زیرسازی
- عدم ایجاد تعرق در پشت پانل ها به دلیل وجود جریان هوا