روش های اجرای نمای آجر خشک
از دیرباز یکی از محبوب ترین مصالح در معماری ایرانی آجر بوده است. روش های اجرای نمای آجر خشک متنوع است. اجرای نمای آجر در گذشته با استفاده از ملات سیمان انجام میشد که هزینه بر و خطرناک بود این روش فشار و بار زیادی را به ساختمان وارد میکرد.
امروزه نماهای هندسی مدرن و متنوعی با استفاده از آجر قابل اجرا است.
اجرای نما به صورت خشک سیستمی خود ایستا و مکانیکی است.دراجرای نمای خشک آجری از ملات و چسب استفاده نمیشود، بلکه این سیستم از یراق آلاتی که توسط پیچ و پرچ به زیرسازی فلزی مستحکم متصل میشود تشکیل شده است. آجر ها به واسطهی شیار هایی که دارند همانند قطعات پازل بر روی ریل های فلزی قرار میگیرند. در نصب یونیتایز تایل ها در قالب های فلزی از قبل آماده شده و سپس روی زیرسازی فلزی قرار میگیرند.
در انتها آجر ها به وسیله ی نوار های لاستیکی تثبیت شده و بندکشی عمودی و افقی مابین آجر ها اجرا میگردد.
اجزای تشکیل دهنده ی نمای خشک آجری
- عایق حرارتی
- فریم فلزی نگهدارنده
- اتصالات و یراق آلات فلزی
- براکت ها و ریل ها
- لاستیک های ضربه گیر و تثبیت کننده
- مصالح مورد نظر برای بند کشی
- آجر
روش های اجرای نمای آجر
1- سیستم آجر چینی خشک T_T
پانل های سفالی تراکوتا در طیف های سفالی رنگی و مطلوب در اختیار طراحان و مجریان قرار دارد که در دو کلاس ابعادی اجرا میگردد.
- کلاس فول بادی : در ابعاد 20*80 ، 100*12 ، 45*90
به صورت توپر و در ابعاد، اشکال و رنگ های مورد نظر قابل تولید است.
- کلاس تراکوتا : در ابعاد 30*60 ، 45*90 ، 90 و بزرگتر
به صورت تو خالی در رنگ بندی، ابعاد و قطعات لوور قابل سفارش است.
2- سیستم آجر چینی خشک فخر و مدین MF
نیاز های معماری مدرن بر ایجاد سایه روشن در فضای داخلی ساختمان و زمان بر بودن اجرا ی آن به روش سنتی فخر و مدین و ترکیب آن با معماری نئوکلاسیک موجب ابداع این الگو در نمای خشک گردیده است.
این روش مبتنی بر استفاده از آجر های سنتی و روش های اجرایی مدرن با در نظر گرفتن توزیع وزن و بار های جانبی به سازه اصلی ساختمان طراحی شده است.
در این روش امکان فاصله اندازی و بندکشی بین بلوک ها و استفاده از المان های الاستیک جهت پنهان کردن المان های سازه ای وجود دارد، همچنین میتوان از اجرای عمودی، افقی ترکیبی و قاب در نماسازی استفاده کرد.
3- سیستم آجر چینی خشک سیمی WR
این سیستم برای تطابق با معماری های پیچیده طراحی شده است. این گروه از نما های آجری خشک علاوه بر سبک بودن قابلیت نفوذ نور را نیز دارند.
یکی از اشکالات سیستم های نمای خشک مشکلات بصری و پیدا بودن سازه های فلزی زیر کار است. در این روش با استفاده از سازه های سیمی مشکلات بصری تا حدودی رفع خواهد شد، به طوری که کمترین دید را در میان روش های نصب دارد.
از جمله ویژگی های نمای سیمی دو رو بودن نما، امکان نصب سریع، استفاده ترکیبی از رنگ های مختلف، ترکیب الگوهای مختلف چینش و خالی کردن بخش هایی از نما به صورت منظم یا تصادفی است.
4- سیستم آجر چینی خشک PG
برای نصب آجر های سایز کوچک با فرم ها و الگوهای سنتی و مدرن سیستمی بر مبنای قرار گرفتن یک پین در آجر و نصب آن در سازه ی پشتیبان طراحی شده است.
از مزایای این روش وزن سبک سازه، امکان بندکشی و عمق بخشی های مختلف، حذف مهارت نصب، امکان استفاده از عایق، امکان نصب عمودی و افقی آجر ها و ترکیب آن ها، کاهش ضایعات و هزینه و همچنین حفظ الگو های آجر چینی سنتی و پیچیده میباشد.
5- سیستم آجر چینی خشک PH
این سیستم جهت اتصال آجر های با ابعاد بزرگ به روش پینی استفاده میگردد.
با وارد کردن حداقل نیرو بر آجر ها امکان پنهان کردن آجر های زیر ساخت فراهم میشود.
در این روش میتوان قابلیت نفوذ نور با درصد مشخص و تلفیق ابعادی و رنگ را در طراحی نما به کار برد.
6- سیستم آجر چینی خشک PS
این روش نوعی اتصال پینی است که آن را میتوان همراه سیستم PG و یا مستقل اجرا کرد.
امکان اجرای این سیستم به صورت پردهای و با قابلیت خالی کردن هر عضو به صورت منظم یا تصادفی وجود دارد.
از مزایای این روش وزن سبک سازه، امکان بندکشی و عمق بخشی های مختلف، حذف مهارت نصب، امکان استفاده از عایق، امکان نصب عمودی و افقی آجر ها و ترکیب آن ها، کاهش ضایعات و هزینه و همچنین حفظ الگو های آجر چینی سنتی و پیچیده میباشد.
جهت راهنمایی و اجرای انواع نمای آجر خشک می توانید با شرکت آلومینیوم نما تماس حاصل فرمایید.